ON/OFF múzeumpedagógiai foglalkozások

 

Virtuális múzeumi vezetéseink sikerén felbuzdulva szeptembertől három népszerű foglalkozásunkat online - offline verzióban is elérhetővé tesszük. A múzeumban töltött 60 illetve 90 perces foglalkozások előtt az új, ON/OFF verzióban egy 45 perces online bevezető órát is tartunk (a csoport által preferált online platform segítségével). A második, múzeumban töltött alkalommal, a bevezető órán felvetett témák átbeszélésén túl, kifejezetten a terek reflektált használatára, olvasására és újraalkotására koncentráló kutató és alkotófeladatokkal  (például kiállításépítés, divatbemutató, filmforgatás) várjuk a csoportokat.

 

Hogyan?

Az online jelentkezés kitöltésekor megjelölheti, melyik időpont (nap, óra, időtartam) lenne Önnek és osztályának / csoportjának a legmegfelelőbb a múzeum meglátogatására, illetve melyik foglalkozás (Petőfi Másképp ON/OFF, Toldi ON/OFF, János Vitéz ON/OFF) lenne Önöknek a legrokonszenvesebb.

A jelentkezés elküldése után maximum három nappal felvesszük Önnel a kapcsolatot és egyeztetjük a részleteket illetve a bevezető óra időpontját.

 

Hol? 

A bevezető óra megtartásához  bármely digitális oktatási platformhoz tudunk csatlakozni (pl. Zoom, Google Meet, Microsoft Teams, Discord), így semmilyen új szoftver telepítését nem igényli a vezetés, mi fogunk alkalmazkodni. Egyetlen technikai feltétel, hogy a felületen megosztható legyen a képernyő, hiszen így láthatják a diákok az online tárlatok tereit. A múzeumi foglalkozás a kapcsolódó kiállítás illetve az új múzeumpedagógiai foglalkoztató tereiben zajlik. 

 

Mennyiért?

A 45 + 90 perces, két alkalmas foglalkozás ára összesen 10.000 Ft az egész csoportnak, mely magában foglalja a múzeumi belépőjegy és a foglalkozások árát. A díj független a csoport létszámától. 

A fizetés rendkívül egyszerű:) Mi elkérjük Öntől a szükséges számlázási adatokat emailben, s Önnek nem marad más dolga, mint utalni az összeget és izgatottan várni a számlát. (Fizetni természetesen a foglalkozás után szükséges.)

 

Segítség!:)

Ha bármilyen kérdése merülne fel, írjon üzenetet nekünk a muzeumped@pim.hu email címre, s mi örömmel válaszolunk!

 

Két alkalmas, online - offline foglalkozásaink

 

Petőfi Másképp ON/OFF

A Ki vagyok én? Petőfi választásai című tárlat Petőfi kultuszának kialakulását, a Petőfi kép alakváltozásait vizsgálja. A bevezető órán a kiállítás virtuális tereiben barangolunk és a kultusz mögé nézve a források alapján megvizsgáljuk, milyen karakter lehetett Petőfi, kiderítjük például miért tekintették Jókaival együtt iparlovagnak, létezik- e a tót világhatalmi összeesküvés, hány nyelven beszélt és hány nyelvre fordították le a műveit.

A múzeumi órán a résztvevők újra felfedezhetik a kiállítást, ezúttal a valóságos múzeumi térben, kézbe vehető replikák, korabeli tárgyak segítségével mozgásba hozhatják, kortársiasíthatják, “kisajátíthatják” Petőfi ellentmondásos karakterét, sokszínű történeteit. 

 

János Vitéz - ON/OFF

A János vitéz világában szinte minden megtörténhet, miért ne bővíthetnénk újabb szereplőkkel és történetekkel? Vajon vannak-e rokonai a háromrőfös karmú medvéknek? Milyen mesebeli országokba lehet még egy óriás vállán eljutni? Milyen íze lehet az ehető felhőnek? Hogyan kell csillagokkal célbahajítani? 

A Petőfi Irodalmi Múzeum két alkalmas online és offline múzeumi óráján egyfelől Petőfi Sándor személyiségét járjuk körül a múzeumban őrzött kéziratok, relikviák, művészeti alkotások segítségével másfelől magunk is kipróbáljuk a meseírást és különleges, kézbevehető tárgyakkal a múzeumpedagógiai foglalkoztató terében létrehozzuk saját János vitéz kiállításunkat. 

 

Toldi - ON OFF

Hogy kerül Toldi György az Arany család címeres nemeslevelébe? Tényleg a lovagiasság mintaképe volt Toldi Miklós? Hol leled Toldi szülőfaluját a térképen? 

A Petőfi Irodalmi Múzeum két alkalmas, online és offline foglalkozásán megismerkedünk Arany János Toldijának előképeivel,  összehasonlítjuk a világirodalom és a popkultúra más emberfeletti erejű hőseivel,  a mű világában kalandozva új szereplőket alkotunk végül megépítjük saját Toldi kiállításunkat.