Kiállítások, 2016

 • június

  Széchy Beáta képzőművészként, galériavezetőként, kiállítások kurátoraként és a Nemzetközi Művésztelep vezetőjeként vált ismertté. A HMC, non-profit művészcsoport alapító tagja és igazgatója. A 80-as évektől fényképez, rajzol, fest, kollázsokat, tárgyakat, videot, installációkat készít. Tevékenységére a kísérletezés jellemző. Könyv objekteket 1986 óta készít.

  A kiállítás nyitva 
  2016. június 1. - 2016. augusztus 12.
 • A tavalyi sikeres kiállítás folytatásaként idén újfent bemutatják munkáikat a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagjai, hasonló tematikával, de más könyvekkel körülírva a műfaj jellegét. Az esemény célja a közönség számára ismert tárgyak palettájának szélesítése és a hagyományteremtés, évről évre felsorakoztatni a legkülönlegesebb könyveket, bemutatni friss tendenciákat és a műfaj változásait.

  A kiállítás nyitva 
  2016. június 4. - 2016. június 19.
 • - terítéken az irodalom

  „Nem történik benne semmi, csak az, hogy egy ember megeszik egy halat” – mondta Krúdy Szindbád című írását átolvasva egy nyomdász. Valóban csak ennyiről szólna Krúdy és a magyar irodalom többi, evéssel kapcsolatos műve? Mi mindent jelenthet egy étel, egy étkezés az irodalmi szövegben? Segít-e egy regény megértésében, ha tudjuk, hogy mit vacsorázott a főhős?

   

  A kiállítás nyitva 
  2016. június 23. - 2017. április 2.
 • A pekingi Lu Hszün Múzeum kiállítása

  Lu Hszün (1882-1936) a kínai irodalom megújításának kulcsfigurája. A XIX. század végén született író a világirodalom jelentős szerzőit fordította kínaira, iskolát teremtve Kínában a műfordításnak és az európai irodalom iránti nyitottságnak. Ő fordította Petőfit is, példáját számos jelentős kínai költő követte. 

  A két éves együttműködés első lépéseként a kiállítás bepillantást enged Lu Hszün irodalmi munkásságába és Petőfi kínai recepciótörténetébe.

   

  A kiállítás nyitva 
  2016. június 25. - 2016. szeptember 30.