Ki vagyok én? Én mondom meg!

közösségi kiállítás

Öt hónap az identitás nyomában a kreatív írás, olvasás, performatív és képzőművészetek segítségével, a Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Iskola diákjaival

 A Petőfi Irodalmi Múzeum a Kalyi Jag roma iskolával és a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel együttműködve arra vállalkozott, hogy különböző művészetpedagógiai módszerek segítségével, az egyetlen budapesti roma nemzetiségi iskola diákjaival választ találjon a „Ki vagyok én?” csöppet sem egyszerű kérdésére.
Tárlatunkon a diákok írásai, fotók, kollázsok, filmrészletek a féléves munka megannyi fontos fordulópontjának, válságának, sikerének megmutatható lenyomatai.

 Kreatív írás és olvasás csoportot Ayhan Gökhan, Izsó Zita, a performatív művészetek csapatot Barcsai Bálint, Gábor Sára, a képzőművészeti foglalkozásokat Vári Zsolt vezették.

 A csoportvezetők munkáját segítette:

Czékmány Anna,  Patonay Anita, Simányi Zsuzsanna

 

Együttműködő partnerek:

Petőfi Irodalmi Múzeum

Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Iskola

Színház- és Filmművészeti Egyetem

 

Külön köszönet Bánfalvi Eszternek és Pápai Jocinak, akik fontosnak érzik, hogy jelenlétükkel megtiszteljék a kiállítás megnyitóját.

További infó és képek>

A közösségi kiállítás a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 című pályázat keretében valósult meg.

A kiállítás nyitva 
2018. február 28. - 2018. március 12.