V4 beszélgetés és felolvasás

A rezidensség lehetőséget ad három hónap munkában való elmerülésre, inspirációkeresésre, kutatásra, ismerkedésre, felfedezésre. Min dolgoztak, mit írtak, mit láttak, hol jártak és mit gondolnak a városról a Visegrádi irodalmi rezidens program (VLRP) 2018-as őszi fordulójának ösztöndíjasai, Alena Machoninová (CZ), Tünde Mészáros (SK), Małgorzata I. Niemczyńska (PL) és Totth Benedek (HU). Szövegeikben, fordításaikban megelevenedik Losonc, egy Kaposvárról New Yorkba kanyarodó családtörténetbe nyerhetünk betekintést, hallhatunk a lengyel szükségállapot éveiről, valamint a mai és 20. század végi Oroszországról női történeteken keresztül.

A VRLP egy 2012-ben indult irodalmi ösztöndíjprogram, amely a visegrádi országok irodalmi életének élénkítését, fiatal szerzők támogatását és mindenekelőtt a régión belül az irodalmi élet szereplőinek összekapcsolását, összeismertetését tűzte ki célul. 2018-ban ismét 32 szerző dolgozhatott ösztöndíjasként a V4 országok egyikében, közülük 4 tavasszal és 4 ősszel Budapesten, a PIM-ben.

A beszélgetés angol nyelvű, a felolvasások, amelyekhez angol fordítást biztosítunk, cseh, magyar, lengyel és szlovák nyelven hangzanak el.

Ingyenes program.

 

Dátum: 
2018. november 27. 18.00
Helyszín: 

Massolit Books & Café in Budapest, 1072 Bp. Nagy Diófa u. 30.