Múzeumpedagógus szakmai műhely és Középiskolai Információs nap

A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ szervezésében 2012. szeptember 21-én, pénteken 9.00 – 18.00 óra között
Program:
 
9.00 – 12.00 Múzeumpedagógus szakmai műhely múzeumpedagógusoknak!
 
9.00 – 9.30 Jakab Judit: MOKK információ (honlap bemutató, hírlevél, E-learning)
 
9.30 – 10.30 Büfé, közben Joó Emese, Szabics Ágnes: Az első Budapesti Múzeumpedagógiai Évnyitó értékelése, a pedagógus visszajelzések, kérések és kérdések közös feldolgozása (múzeumpedagógiai tantárgyi ajánlók készítése, múzeumpedagógiai foglalkozásokról kritikai felület működtetése, eligazodás a jegyárak körüli káoszban, stb.)
 
10.30 – 11.30 Szabics Ágnes, Bujtor Anna: Dupla vagy semmi – az új kooperatív múzeumpedagógiai program ismertetése és további együttműködési lehetőségek feltérképezése és tervezése – pedagógusok és múzeumpedagógusok igényei alapján.
2012 szeptemberétől rendhagyó múzeumpedagógiai foglalkozássorozat indul Budapest múzeumaiban és galériáiban. A program célja, hogy az általános- és középiskolai osztályok egy-egy művészeti, természettudományi vagy társadalmi témát több szempontból járjanak körbe más-más múzeumban dolgozó múzeumpedagógusok, muzeológusok vagy művészettörténészek segítségével. Az előre meghirdetett programot kiegészítve általános- és középiskolai tanárok is ajánlhatnak vagy kérhetnek témákat, amelyekhez mindig két kiállítóhely múzeumpedagógusai készítenek foglalkozásokat a különböző korosztályú diákok számára, akik így mindkét múzeumba ellátogathatnak. 
 
11.30 – 12.00 Joó Emese, Bujtor Anna: a középiskolai pedagógusoknak szóló prezentációk (délutáni program) tartalmi és formai előkészítése
 
15.00 – 18.00 Középiskolai információs nap –
múzeumpedagógusoknak és középiskolai pedagógusoknak egyaránt!
Locsi Fecsi jellegű rövid (7 perces), élő bemutatók a múzeumok kifejezetten középiskolás diákcsoportoknak szóló múzeumpedagógiai programjairól, beszélgetési és kérdezési lehetőséggel.
 
Múzeumpedagógus előadások számára a jelentkezés határideje: 2012. szeptember 19. 18.00 óra.
 
Jelentkezés és további információ: Joó Emese
 
A program helyszíne: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 16.
Házigazda: Bujtor Anna
 
Mindenkit szeretettel várunk!
 
E. Csorba Csilla, főigazgató, Petőfi Irodalmi Múzeum
 
Joó Emese, múzeumpedagógiai szakkoordinátor, Néprajzi Múzeum
 
Káldy Mária, igazgató, Múzeumi Oktatási és Képzési Központ, Szentendre
Dátum: 
2012. szeptember 21. 10.00