Családi délelőtt - Múzeumok Őszi Fesztiválja

A szó elszáll...
Mesterségek nyomában
Családi programunk során a papírmerítés, a kalligráfia és a könyvkötészet rejtelmeibe avatja be vendégeinket a Vincze László és Fiai Papírmerítő és Könyvkötő Műhely. A foglalkozás után bemutatunk néhány különleges relikviát.
"Az íráshordozó anyagok készítése az a művészet, mely minden más művészetet megőriz." E Vergilius-idézet a mottója a papírmerítés, a kalligráfia és a könyvkötészet titkaiba beavató családi délelőttnek. Megismerkedünk a papír és az írás történetével, miközben felelevenítjük és kipróbáljuk a papírmerítés ősi mesterségét és a kalligrafikus írást. A műhelyfoglalkozás után a programon résztvevők megtekinthetnek olyan műtárgyakat, amelyek kapcsolódnak az írás művészetéhez és egykor íróink, költőink használták őket.
 
Ezen a délelőttön a szentendrei Vincze László és fiai papírmerítő és Könyvkötő Műhelye érkezik hozzánk és segít nekünk megismerkedni az írás mesterségének ősi és izgalmas fortélyaival.

A megismerkedésen túl természetesen saját írásművészetedet is próbára teheted, sőt a kalligrafikus írást is gyakorolhatod!
 
A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja című rendezvénysorozat része.
A programon való részvétel családi jegy (1100 Ft), vagy egyéni múzeumi belépőjegy (300 Ft diák, 600 Ft felnőtt) megvásárlásával lehetséges.
Dátum: 
2015. október 11. 11.00