Bölcs Kavics Irodalmi Laboratórium

Geodéta workshop

A PIM és a Bölcs Kavics Irodalmi Laboratóriumában a humán és a reál birodalmak határfalait bontogatjuk, a természettudományok és az irodalom kölcsönhatásából alkotó energiát nyerünk. Olyan gyerekprogramokat kínálunk, ahol a résztvevők kísérletezéssel és alkotással tanulhatnak a természet jelenségeiről, és ahol új világokat teremthetnek a fantáziájukkal.

Geodéta workshop

Hány műhold van fölöttünk az égen? Milyen magas a Károlyi-palota üvegteteje? Milyen messze lép a hétmérföldes csizma? Hogyan készülnek a térképek? Egyáltalán mit mér egy földmérő?

A Bölcs Kavics Irodalmi Laboratórium következő foglalkozása mozgalmasnak ígérkezik. Körülnézünk a Károlyi-palotában és környékén, mindent megmérünk, feltérképezünk és számba veszünk. Furcsa mértékegységekkel ismerkedünk és újakat is alkotunk. Harmath András és Tolnai Kati földmérők segítségével minden távolsággal és méréssel kapcsolatos kérdésünkre fény derül, ráadásul olyan fantasztikus földmérő eszközöket is kipróbálhatunk, mint a teodolit, a Garmin GPS vagy a szögprizma.

 

Workshop vezetők: Kádár Anna és Kodolányi Judit múzeumpedagógusok, Harmath András és Tolnai Katalin geodéták

 

Regisztráció: kadara@pim.hu

Életkor: 9–12 év

Maximális létszám: 15 fő

Ára: 4000 Ft

Dátum: 
2019. november 10. 10.00 - 12.00