Arany János a Margitszigeten

Különleges irodalmi séták a Margitszigeten 2022-ben

A tölgyek alatt

Oly otthonos itten!

(Arany János: A tölgyek alatt)

 

Arany életének meghatározó helyszínén tematikus séta során az érdeklődők bejárhatják a költő által is kedvelt helyeket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert költemények és anekdoták kapcsolódnak: az Őszikék-ciklus verseiben megörökített tölgyektől kezdve a Margitszigetért rajongó írótársak és utódok emlékezetén át egészen a Nagyszállóig, ahol Arany életének utolsó időszakában lakott és alkotott.

 

Szakmai konzultáns: Sidó Anna művészettörténész

 

Közreműködik: Csörsz Rumen István lantművész és Szatmári Attila színművész

 

A program jegyköteles!

A séta időtartama kb. 90 perc.

 

Szakmai partner: Petőfi Irodalmi Múzeum

Sétavezető koordinátor: Nagyvári Ildikó programszervező

 

Gyülekezés, indulás: Margitszigeti Szabadtéri Színpad jegypénztára (kerengő)

A csoport limitált létszámmal (40 fő) indul. Kérjük, a jegyeket elővételben vásárolják meg jegyirodánkban, vagy online a margitszigetiszinhaz.hu oldalon.

A séták végén a kvízkérdésekre helyesen válaszoló vendégeink között PIM-es irodalmi ajándékcsomagokat sorsolunk ki. A séta napján a megváltott sétajeggyel a Margitszigeti Szabadtéri Színpad meghatározott előadásaira 50 % kedvezménnyel vásárolhatnak belépőt a jegypénztárban.

***

A Margitszigeti Színház a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmai támogatásával az elmúlt évek nagy sikerét folytatva 2022 nyarán is különleges irodalmi sétákat szervez a Margitszigeten. A víztoronytól induló tematikus séta során az érdeklődők bejárhatják a neves költőink, íróink által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert irodalmi művek, anekdoták kapcsolódnak. Utunk során irodalomtörténészek és művészettörténészek kalauzolnak bennünket, emellett társművészeket is vendégül hívunk, akik saját történeteikkel és alkotásaikkal hozzák közel a Margitszigethez kötődő írónagyságok szellemi örökségét. Többek között Arany, Bródy, Krúdy, Molnár Ferenc és Szép Ernő emlékezetét az énekelt és mondott vers, a zene és a színház összművészeti eszközeivel idézzük meg, összekötve a Margitszigeti Szabadtéri Színpad környezetében található műemlékek és természeti kincsek megismerésével.

Dátum: 
2022. augusztus 28. 15.00