4xPetőfi // Színház az egész...

Rendhagyó tárlatvezetések a „Ki vagyok én? Nem mondom meg…” – Petőfi választásai kiállításban

 

2011-ben nyitott meg a „Ki vagyok én? Nem mondom meg…” – Petőfi választásai című kiállítás a PIM-ben. Több százezer látogató, több ezer múzeumpedagógiai foglalkozás és négy múzeumpedagógus, akiknek mindennapjai részévé vált ez a tárlat – és akik most izgalmas témák mentén vesznek személyesen is búcsút a januárban bezáró kiállítástól.

A 4xPetőfi sorozat első alkalmán Czékmány Anna, a PIM múzeumpedagógusa egy rendhagyó és igencsak személyes vezetésen beszél mindenről, ami Petőfi Sándort és a színházat összekötheti.

Hogyan képzeljünk el egy XIX. század közepi előadást? Milyen színész volt a költőnk? Mégis hogy juthatott eszébe, hogy egy pár fős társulattal a Lear királyt kérje saját vidéki jutalomjátékának? S egyáltalán: milyen „szerepei” voltak emberként és művészként? Miért nem hasonlítanak a róla készült képek egymásra és végképp nem a dagerrotípiára? Milyen szerepeket aggatott rá az utókor, a kultusz, az idő és az irodalom? Többek között ezekről esik szó a 60 perces tárlatvezetés során.

A programon való részvétel díjtalan!
Dátum: 
2021. november 27. 17.00