Élő online múzeumpedagógiai foglalkozások

Élő online vezetések online (DIY) tárlatainkban.

Hogyan?

Az online jelentkezés kitöltésekor megjelölheti, melyik időpont (nap, óra, időtartam) lenne Önnek és osztályának / csoportjának a legmegfelelőbb, illetve melyik téma (Ady Endre, A Pál utcai fiúk, Arany János, Csáth Géza, Petőfi Sándor) lenne Önöknek a legrokonszenvesebb.

A jelentkezés elküldése után maximum három nappal felvesszük Önnel a kapcsolatot és egyeztetjük a részleteket.

Hol?

Ha az iskolában, ha otthon vannak a diákok, mi bármely online platformhoz tudunk csatlakozni (pl. Zoom, Google Meet, Microsoft Teams, Discord), így semmilyen új szoftver telepítését nem igényli a vezetés, alkalmazkodunk:). Egyetlen technikai feltétel, hogy a felületen megosztható legyen a képernyő, hiszen így láthatják a diákok az online tárlatok tereit.

Mi?

A múzeumpedagógiai foglalkozáson a diákokat úgy vezetjük végig a választott tárlat vagy séta három dimenziós képein, hogy közben elsődlegesen a tananyagot kiegészítő, a kíváncsiságot felkeltő, az egyéni kreativitást megmozgató történeteket mesélünk, és olyan (telepítést nem igénylő) egyszerű és szórakoztató alkalmazásokat használunk közösen, amikkel mindenkit bevonhatnak a játékba.

A múzeumpedagógiai foglalkozás hossza 45 perc.

Mennyiért?

Ingyenes. Ebben a helyzetben, közintézményként, elsődlegesen fontosnak tartjuk, hogy mindenki hozzáférhessen szolgáltatásainkhoz.

Segítség!:)

Ha bármilyen kérdése merülne fel, írjon üzenetet nekünk a muzeumped@pim.hu email címre, s mi örömmel válaszolunk!