Farsangi vigadalom

Időpont
Farsangi forgatag családoknak, irodalommal, zenével és sok játékkal.
15.00 Arc- és maszkfestés
A karneváli forgatagban részt vevő aprónép szórakoztatására Ék Erzsébet, az arcfestők és maszkkészítők céhének kiváló mesterembere, értő tanácsaival terelgeti a szorgos kezek szárnypróbálgatásait. Ha az elkendőzés s az arcok ellepleződése megfelelőképpen megtörtént, nyílik a palota szárnyas ajtaja, hogy minden loknis úri hölgy és zoknis fiatalúr a táncestély további kacagtató eseményeit megtekinthesse.
 
16.00 Tárlatvezetés Komlóssy Gyöngyi irodalomtörténésszel
Míg az aprónép orcájának maszkírozásával foglalatoskodik, kísérőik tudományos elmepallérozásnak vethetik alá magukat reneszánsz tárlatunkban Komlóssy Gyöngyi, a literatúra historikusának segedelmével.
 
16.30 Csili, az udvari bolond- bábjáték
Karácsonyi László bábmester a hangulat fokozása végett és a táncmulatság előtt a jó kedély garantálása céljából apró s nagyobbacska bábjait és azok bonyolult lelki és szívbéli panaszait a közönség elé tárja.
 
17.30 Reneszánsz hangszerek bemutatója, ének, zene és táncbemutató a Musica Historica együttes előadásában
A reneszánsz zene nagy ismerői a Musica Historica kompániája tárja a publikum elé a régi zene rejtelmeit és harmóniáit. Azon eszközök megismerése, melyek fülünknek a kellemetes hangzást biztosítják, szintén ezen muzsikus társaság tudós bemutatója által történik. A táncos lábú és kedvű egybegyűlt sereglet e ponton a reneszánsz táncmester után csinálja azon táncfigurákat, melyek –az előzetes riadalom elkerülése végett és a lábak egymásba gabalyodását elkerülendő- igen egyszerűek.
 
Belépő: gyermek, nyugdíjas jegy: 300 Ft, felnőtt jegy: 600 Ft, családi jegy: 1200 Ft