Irodalom - zene - jóga

művészettel a nélkülöző emberekért

"Szeretném, ha vadalmafa lennék!
Terebélyes vadalmafa;
S hogy testemből jóllakhatna
Minden éhező kis gyermek
Árnyaimmal betakarva." (József Attila)

Szeretnél Te is ilyen vadalmafa lenni? Csatlakozz jótékonysági eseményünkhöz és csinálj velünk 108 Napüdvözletet! Az irodalom, a zene és a jóga különleges összjátéka révén nem mindennapi élményben lehet részed, és adományoddal segítheted is a rászorulókat. Aktuális kiállításunk, az "Írói fogások" az étkezés és az éhezés örök témakörébe vezet be a magyar irodalom klasszikus és kortárs alkotásain keresztül. Az esten ezekből a művekből hallhatsz idézeteket, lágy élő zenével kísérve, miközben - a jógában szokásos módon - együtt felajánlunk 108 Napüdvözletet a nélkülözőkért. A jógázásban a Vinyasa Flow Jóga Egyesület tanárai segítenek, a zenét Dr. Bakos Judit Eszter (Virinchi Shakti) szolgáltatja. A gyakorlást összekötöttük egy tárlatvezetéssel, az Írói fogások című kiállításban tárlatvezetést tart a kiállítás kurátora Dr. Szilágyi Judit és Varga Judit jógaoktató pedig a jóga szemszögéből is beszél a témáról.

Az irodalom, a zene és a jóga növeli bennünk az együttérzést, a megértést, az elfogadást és a vágyat, hogy segítsünk a rászorulóknak. Ez a gyakorlás segít abban, hogy meglásd az éhezést és nélkülözést magad körül, amit a mindennapjainkban mágikus módon képesek vagyunk láthatatlanná tenni. Ha teheted, adományoddal segíts megetetni a nélkülöző embereket, legyél Te is "vadalmafa"! Az adományokat a Heti Betevő Egyesület számára gyűjtjük, akik ebből ételt vesznek, főznek rászorulók számára. Adhatsz pénzt (készpénz vagy utalás) vagy jelentkezhetsz önkéntesnek!

17.00-17.45 "Írói Fogások" tárlatvezetés, Dr Szilágyi Judit, a kiállítás kurátora, és Varga Judit jógaoktató
18.00-20.00 felolvasás, zene és 108 Napüdvözlet

Kérjük, részvételi szándékodat ezen a regisztrációs linken jelezd: https://goo.gl/forms/ZgMZQohXqSznXQGk1
A regisztrációkor jelezd azt is, hogy a tárlatvezetésen részt tudsz-e venni, mert a létszám korlátozott!

A jógagyakorláshoz hozz magaddal jógaszőnyeget, és ha lehetséges, jógázásra alkalmas ruhában gyere, de a helyszínen át is tudsz öltözni. Ha nem tudsz jógaszőnyeget hozni, regisztrációkor jelezd és mi biztosítunk számodra jógaszőnyeget. A jógagyakorlás rövid bemelegítés után 108 Napüdvözlet lesz - nem kell mindet végigcsinálnod! Ha ez sok Neked, vagy közben elfáradsz, ülj le a szőnyegedre, engedd, hogy átjárjon a zene, a vers és a jóga rezgése, majd ha úgy érzed, kapcsolódj be később a jógázásba!

Szeretettel várunk!

VIFE - http://vinyasaflowjoga.blogspot.hu/
Heti Betevő - https://www.facebook.com/hetibetevo

Date: 
2016. December 11. 17.00