DIY vezetés a Petőfi-tárlatban

Kedves diákok, tanárok és érdeklődők!

A "Ki vagyok én? Nem mondom meg." Petőfi választásai című állandó kiállításunk egyfelől kronologikusan végigkíséri a költő életét, de úgy, hogy ne egy semmilyen személyes viszonulást nem provokáló, több méter magas bronz szoborral találkozzanak az ide látogatók, hanem egy szenvedélyes, szeszélyes, impulzív személyiséggel, aki több meglepetést tud nekünk tartogatni, mint az gondolnánk...

 

Vezetés a virtuális kiállításban

Örömmel látjuk élő, online vezetéseinken, de ha most nem ez lenne Önöknek az ideális lehetőség, barangolják be velünk a tárlatot a két 20 perces vezetés segítségével. 

Az első videó a tárlat három dimenziós tereiben bolyongva, narrációs segítségével, közelebb hozhatja a diákokhoz Petőfi Sándort, mint embert. Többek közt megtudhatják, milyen magas volt költőnk, s hogy milyen, nem kevéssé meghökkentő, személyiségjegyekkel rendelkezett már iskolás korában is, és hogy miért nem hasonlítanak a róla készült képek egymásra és végső soron - a dagerrotípia alapján - rá magára sem.

Ajánlott korosztály: 5. - 8. o.

A virtuális tárlatban ez alatt az ikon alatt találják a vezetést:

 

A második vezetés Petőfi Sándor világnézetét, társadalmi, politikai szerepvállalásait érinti a radikális republikánus nézetektől a kávéházak forradalmakban játszott központi szerepének magyarázatának át a választási bukásig.

Ajánlott korosztály: 7. - 12. o.

A virtuális tárlatban ez alatt az ikon alatt találják a vezetést:

 

Jó mulatást!

Feladatlapok 

Összegyűjtöttük mindazokat a játékokat, feladatokat, amelyek még élvezetesebbé tehetik a látogatást. Az oldal alján érdemes böngészni a kínálatot:)

Ajánlott korosztály: 7. - 12. o.