A konyhafőnök ajánlata
Amikor majdnem színültig van már |
hínárral, algával, nyaralómócsinggal |
(a víz épphogy ellepje!), |
megvárjuk, amíg egyenletesen, |
szürkén izzik a Nap fűtőspirálja, |
akkor a gyorsfőző KEMPING-patentfazékra |
|
Az aprítórákokat elevenen |
ezek berregve kockára darabolják |
üdülőgerincet, és agóniájuk közben |
levendulaszínű felhőt lövellnek |
az önálló fogásnak is bőséges |
különleges színét és zamatát. |
|
Tálalás előtt gondosan lemerjük |
a tetején úszó hajolajat. |
A tálba szűrve két evőkanál |
állon érlelt borotvahabbal elkeverjük, |
csípős szappant reszelünk rá gazdagon, |
ízlés szerint ólomecettel |
és körömfeketényi „Atléta” |
|
|
|